Sonbaharda Sağlıklı Kilo Verme Rehberi

Sonbaharla birlikte günlerin kısalmaya başlamış olması gün içerisinde aldığımız güneş enerjisinden de daha az faydalandığımız anlamına gelmektedir. Güneş enerjisinden faydalanmak ise vücudumuzdaki serotonin düşürecek dolayısıyla kendimizi mutsuz ve enerjisi düşük hissetmemiz söz konusu olacaktır. İnsan vücudu ise bu gibi durumlara tepki verir ve böylelikle karbonhidrata olan ihtiyacı artar. Besin kaynaklarının tamamı insan vücudu için önemlidir ve alınması gerekir.

Ancak karbonhidrat alımının kontrolü yeterince sağlanmadığı durumlarda kişiler çok kısa süre içerisinde istemedikleri kilolar ile karşı karşıya kalabilir. Bu gibi bir durum yaşamamak adına özellikle sonbahar aylarında gün ışığını daha az almaya başlamakla beraber artan ve yükselen karbonhidrat ihtiyacınızın önüne geçmek adına alabileceğiniz çeşitli önlemler bulunmaktadır. Bu önlemler sayesinde sonbaharda sağlıklı kilo verme mümkün hale gelir. Yapacağınız değişiklikler ve alacağınız önlemler yalnızca yeme ve egzersiz alışkanlıklarınız ile ilgilidir. Bu değişiklikler sayesinde kendinizi çok daha dinç hissettiğinizi görebilirsiniz.

Sonbaharda kilo vermek, yaz mevsiminin yavaşça sonlanması ve kış mevsimine yaklaşılan bu dönemde oldukça sıkı şekilde araştırılan bir konu haline gelmektedir. Pek çok kişi yaz aylarında kilosuna ve vücuduna dikkat ederken kış aylarında bu dikkati biraz daha azaltarak olması gereken kilonun birkaç kilo kadar üstüne çıkabilir. Ancak bu rutini kırmak mümkündür.

Uygulayacağınız çeşitli sağlıklı kilo verme yöntemleri ile kışa ideal kilonuzda girebilir böylelikle bütün kışa çok daha sağlıklı ve iyi bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu sayede kilonun getirdiği rahatsızlıklardan kurtulabilir, bunun yanı sıra çeşitli problemleri yaşamamak adına önlem almış olursunuz.

Dışarıda Yemek Yemeyi Azaltın

Tüm mevsimler için geçerli olduğu gibi sonbaharda da dışarıda yemek yemek kilo almanıza yol açabilir. Özellikle hazır gıdalar, içerikleri tam olarak bilinmeden talep edilen yemekler kilo almanızı tetikleyebilir. Fast food başta olmak üzere aşırı yağlı besinlerden uzak durmalısınız.

Okul veya iş için dışarıda bulunmanız gerekiyorsa evinizde formunuza ve sağlığınıza uygun yemekler hazırlayarak bunları yiyebilirsiniz. Ancak yine de dışarıda yemek zorundaysanız salata ve ızgara balık gibi alternatifleri deneyebilirsiniz.

Sporu Hayatınıza Ekleyin

Kilo vermeye çalışan pek çok kişi belirli bir sürenin ardından diyet listesinde çok zorlandığını ya da besinlere çok dikkat etse bile kilo veremediğini dile getirmektedir. Bunun nedeni oldukça basittir. Egzersizi yani sporu hayatınıza katmadığınız için metabolizmanız her geçen gün daha da yavaşlar. Sporu hayatınıza eklemek size keyif vereceği gibi ayrıca sağlığınız açısından da faydalı olacaktır.  

Dolayısıyla sonbaharda sağlıklı kilo vermek için yapılacaklar listenize sporu eklemeyi unutmayın. Elbette herkes çok ağır sporlar yapacak vakti bulamayabilir. Bu gibi durumlarda günlük attığınız adım sayısını yükseltmeye çalışmak bile sizler için çok daha sağlıklı bir değişim olacak ve pek çok probleminizin ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Tek Bir Besin Adına Kendinizi Kısıtlamayın

Diyet süreci esnasında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi tek bir besin konusunda kendinizi kısıtlıyor olmanızdır. Örneğin pek çok kişi sık sık tatlı yiyemeyeceğini, çünkü diyette olduğunu dile getirir. Ancak bu durumun tamamen yanlış olduğunu bilmeniz gerekir. Kilo vermek için yapılacaklar arasında tek bir besini tamamen hayatınızdan çıkartmak bulunmaz.

Sonbahar aylarında kilo vermek ve kış aylarında ideal kilonuzda girmek istiyorsanız besinlerden önerilen porsiyonlar kadar tüketmelisiniz. Ayrıca meyvelerin yanında badem gibi besleyici yağ içeriğini de dahil edebilirsiniz Herhangi bir besin adına aşırı tüketim gerçekleştirmiyor olmanız, sağlıklı kilo vermeniz adına uygun olacaktır.